La suprafata pielii

Problema cu acele pentru vaccinuri, din ziua de azi, este simpla: acestea patrund prea adanc. De aceea sunt dureroase. Noi lucram la o alternative mai buna.

PROVOCAREA

Acele din zilele noastre injecteaza vaccinurile adanc in muschi. Dar Kris Hansen, 3M Technical Project Manager, stia ca injectarea in piele ar puta functiona mai bine. Cu sistemul de administrare adecvat, era posibil ca vaccinarea sa se realizeze mai repede, sa implice mai putina durere si sa necesite o doza mai mica de vaccin.

microneedle

ACE MAI MICI, MAI SCURTE

Dupa aproape 8 ani de dezvoltare, Hansen si echipa ei au creat un sistem de administrare prin microace, care pot administra vaccinul in piele. Suprafata cu microace este compusa din 316-1.260 de microace, fiecare dintre acestea avand dimensiunea catorva fire de par ingramadite unul deasupra celuilalt. Atat de mici incat nu pot fi vazute cu ochiul liber.

“In cazul anumitor vaccinuri, administrarea prin intermdiul microacelor poate oferi acelasi nivel de protectie, cu o utilizare potentiala a unei doze mai mici de vaccin. Si se simt ca atingerea unei limbi de pisica.”

- Kris Hansen

Technical Project Manager, 3M Drug Delivery Systems Division

infographic

VIITORUL

Sistemele de administrare a medicamentelor, prin intermediul microacelor, sunt inca in dezvoltare, dar deja astepta cu nerabdare un viitor in care o doza mai mica de vaccin sa poata ajuta mai multi oameni. Si mai multi oameni sa poata fi vaccinati, fara anxietatea si durerea asociate utilizarii acelor de dimensiune standard.

“Am putea imbunatati terapia – si experinta terapeutica.”

- Kris Hansen

infographic
“Este greu de imaginat o alta companie suficient de diversificata, pentru a putea infrunta toate provocarile pe care ni le prezinta tehnologia microacelor. Sunt norocoasa sa pot apela la experti in domeniul adezivilor, nanotehnologiei, sau oricare altul, pentru a putea avansa cu acest proiect.”

- Kris Hansen

scientists